چکیده پایان نامه کارشناسی چگونه نوشته می شود؟

چکیده پایان نامه، از مهم ترین بخش های آن است. در این بخش خلاصه ی کوتاه از پایان نامه گنجانده می شود. مزیتی که دارد این است که مخاطبین با خواندن آن می توانند به یک دید کلی از اهداف و یافته های پژوهش برسند. معمولا تعداد کلمات آن بین 150 تا 350 لغت است. ولی برای اطلاع دقیق تر از آن، باید به آیین نامه ی نگارش پایان نامه ی دانشگاه مربوطه مراجعه شود. چکیده، بعد از بخش های تقدیم، سپاس گذاری و قبل از فهرست باید قرار داده شود.

از آنجایی که بیشتر دانشجوهای عزیز در انجام پایان نامه، دچار چالش می شوند، ما تصمیم گرفتیم تا توضیحاتی را در مورد بخش های مهم آن را ارائه دهیم تا بیشتر با نحوه ی نگارش علمی پایان نامه آشنا شوید.

در این مقاله قرار است به موضوعاتی از قبیل:

  • چکیده پایان نامه چیست؟
  • چکیده چه زمانی نوشته می شود؟
  • نحوه ی نگارش چکیده پایان نامه چگونه است؟ و دیگر نکات پیرامون آن بپردازیم.

چکیده پایان نامه چیست

چکیده پایان نامه چیست؟

چکیده جزو اولین بخش های یک رساله ی علمی است که مخاطبین با آن مواجه می شوند و خوانده می شود. به همین دلیل است که باید دقیق، مختصر و واضح نوشته شود. اما چه مطالبی باید در آن ذکر شود؟ همانطور که در استخراج مقاله از پایان نامه توضیح دادیم چکیده خلاصه ای از پایان نامه است که معمولا در حد دو پاراگراف منسجم و مستقل نوشته می شود.

چکیده ای که با رعایت اصول، دقیق و جذاب نوشته شده باشد مخاطبین را ترغیب به خواندن ادامه ی رساله می کند. چکیده ای دقیق و جذاب است که اطلاعات کافی را به گونه ای مفید و مختصر در زمان کوتاه به خواننده انتقال دهد و وی را به هدفش برساند.

زمان نوشتن چیکده برای پایان نامه

بهترین زمان برای نوشتن چکیده ی پایان نامه، بعد از اتمام فرآیند پایان نامه نویسی است. گفتیم که این بخش، خلاصه ای از کل مطالب و پژوهش است. بنابراین باید بعد از اتمام کار، محتوا کامل خوانده ، نکات مهم و شاخص آن علامت گذاری شده و از آنها از در نوشتن چکیده استفاده بشود. نگارش باید به گونه ای باشد که افراد با خواندن آن بدون خواندن کل رساله، به یک دید و فهم قابل قبول از پژوهش برسند.

  • پس باید زمان کافی به این کار اختصاص داده شود.
  • پراهمیت ترین مطالب نوشته شود.
  • بارها و بارها پیش نویس آن خوانده شود.
  • اطلاعت اضافی و فرعی حذف شود.

ویژگی های چکیده ی پایان نامه و نحوه ی نگارش آن

چون نتیجه و ثمره ی تمام پژوهش در این بخش خلاصه می شود باید نوشتن آن با دقت و آگاهی صورت بگیرد. محتوایی که در چکیده قرار می گیرد باید شامل مساله تحقیق، ضرورت و هدف آن، روش های مورد استفاده در تحقیق و چگونگی آنها، نتایج، یافته ها و کاربردشان باشد. می توان گفت سه جزء اصلی در هر چکیده یافته ها، روش های بکار برده شده و نتایج اصلی هستند.

هر کدام از این موارد را حداکثر در یک جمله توضیح دهید. در محتوا نیازی به استفاده از جداول، نمودار و اشکال نیست. بهتر است مطلب به گونه نوشته شود که نیازی به ذکر منبع نداشته باشد، اما در صورت لزوم باشد تمامی مشخصات منبع ذکر شود.

برای نگارش، اصول زیر را نیز رعایت کنید:

  • جملات به هم پیوسته، کوتاه، ساده، دور از پیچیدگی و ابهام باشند.
  • حذف کلمات مترادف و هر واژه ی اضافه
  • چون چکیده بعد از اتمام تحقیق نوشته می شود، از افعال ماضی استفاده شود
  • لحن محتوا، خبری و گزارشی باشد
  • عدم کاربرد جملات سوالی و حدسیات
  • رعایت اصول نگارش و املای صحیح کلمات
  • عدم اضافه کردن مطالب جدید که در پایان نامه وجود ندارند

در صورتی می توانید این بخش را همانطور که باید بنویسید که، بر پایان نامه ی خود تسلط داشته باشید، اصول نوشتن چکیده را بدانید و آنها را رعایت کنید.

نمونه چکیده

نمونه چکیده مقاله
نمونه چکیده پزشکی

مشاوره ی نگارش پایان نامه

دانشجوهای رشته های پزشکی و دندان پزشکی می توانند برای انجام فرآنید نگارش فصول پایان نامه از خدمات آمار برتر استفاده نمایند. ممکن است برای بسیاری از دانشجوها جنبه ی مالی نیز دغدغه باشد، تیم آمار برتر همواره سعی کرده است تا با دانشجوها همراهی و همکاری داشته باشد. بنابراین شما می توانید با معقول ترین هزینه کار انچام پایان نامه ی خود را به ما بسپارید.

فهرست