استخراج مقاله از پایان نامه

استخراج مقاله از پایان نامه یکی از تجربه های پژوهشی است که دانشجویان آن را انجام می دهند. بسیاری از دانشگاه ها برای اینکه اجازه ی دفاع از پایان نامه را به دانشجوهای ارشد و دکترا بدهند، ارائه ی مقاله را ضروری می دانند. پس دانشجوی دکترا برای دفاع از رساله و دانشجوی ارشد برای کسب نمره ی بهتر در پایان نامه نیاز به نوشتن مقاله از پایان نامه خود دارند. همچنین نمره ی دفاع از پایان نامه از 18 لحاظ می شود که می توان با ارئه ی مقاله پژوهشی، دو نمره به نمره ی نهایی خود اضافه نمایید.

البته این را هم بدانید مقاله، جهت استخدام در ارگان های مختلف و یا برای اپلای کردن در دانشگاه های خارج از کشور یک رزومه ی عالی به حساب می آید. اما نوشتن یک مقاله باکیفیت علمی، مستلزم دانستن و رعایت کردن اصولی است که تیم آمار برتر آنها را در این مطلب توضیح می دهد.

استخراج مقاله از پایان نامه

تفاوت نوشتن پایان نامه و مقاله چیست؟

اجازه بدهید قبل از اینکه در مورد مراحل استخراج مقاله از پایان نامه صحبت کنیم، تفاوت های این دو را ذکر کنیم:

پایان نامه

  • برای یک هدف علمی ارائه می شود.
  • اساتید دانشگاه آن را بررسی و تحلیل می کنند.
  • دارای فصل های مختلف (معمولا 5 فصل) است.
  • حجم محتوای آن محدودیت ندارد.
  • روش تحقیق و ابزارهای استفاده شده در آن شرح داده می شود.
  • تمام یافته های پژوهش و تحقیق در آن توضیح داده می شود.

مقاله

  • باید استاندارد و اصول مجلات علمی در آن رعایت شود.
  • تحلیل آن برعهده ی افراد بی طرف است.
  • از لحاظ محتوا و تعداد کلمات محدودیت دارد.
  • روش تحقیق به صورت خلاصه تر از پایان نامه ذکر می شود ولی باید گویای تمامی موارد باشد.
  • تمامی یافته های تحقیق به صورت خلاصه و همچنین ارائه به صورت جدول یا نمودار انجام می شود. و از قرار گرفتن هر دو مورد در کنار هم خودداری شود.

با توجه به این موارد حتما متوجه شدید که انجام  پایان نامه و مقاله هر دو دارای قالب، ساختار و اهداف مشخصی هستند. پس باید ارائه ی هر کدام با شناخت و آگاهی انجام شود.

ساحتار کلی استخراج مقاله از پایان نامه چگونه است؟

تا اینجای مطلب به این نتیجه رسیدیم که مقاله دارای استانداردهایی است که اگر رعایت نشود امکان رد شدن آن وجود دارد. حرفه ای بودن پایان نامه لزوما موجب استخراج و نوشتن مقاله ی اصولی نمی شود. مقاله، دستاورد دانشجوها محسوب می شود که باید بتوانند آن را در ژورنال معتبر ISI، مجلات معتبر Scopus، ژورنال های معتبر وزارت بهداشت pubmed چاپ کنند.

ساختار و اجزای مقاله:

  1. عنوان مقاله
  2. مولفین
  3. افیلیشن (affiliation)
  4. چکیده
  5. کلمات کلیدی
  6. مقدمه مقاله
  7. مرور ادبیات
  8. روش تحقیق (نمونه آماری، فرضیه ها، روش تحلیل)
  9. نتایج تحقیق
  10. بحث
  11. فهرست منابع و مراجع

نوشتن مقاله

کلیه ی خدمات پایان نامه از جمله استخراج مقاله از آن، با رعایت استانداردها را به تیم متخصص آمار برتر بسپارید.

1- نحوه ی نوشتن عنوان مقاله ی پایان نامه

برای نوشتن عنوان یا همان Title مقاله نکات زیر باید رعایت شود:

  • تعداد واژه ها زیاد نباشد و لغات زائد در آن مثال The، An، A، Study on و … در آن نباشد.
  • به صورت جمله و یا سوالی نباشد. باید با حداقل تعداد لغات قادر به شرح محتوای مقاله باشد.
  • ضرورتی برای تشابه عنوان مقاله و پایان نامه وجود ندارد.

2- نوشتن نام مولفین و نویسندگان و افیلیشن

معرفی نویسندگان یا بخش افیلیشن یکی از بخش های مهم مقاله است. در این بخش باید اسامی و وابستگی آنها مطرح شود. ممکن است نگارش آن آسان به نظر برسد اما اصولی دارد که حتما باید رعایت شود. نوشتن افیلیشن برای دانشگاه و مجلات مختلف متفاوت است اما شیوه ی استاندارد آن به این صورت است.

اصول نوشتن نام نویسندگان

  • اول نام، بعد اولین حرف از نام میانی و بعد نام خانوادگی نوشته شود.
  • نیازی به ذکر القاب نیست.
  • در مقالاتی که چند نویسنده دارید باید نویسنده ی مسئول با علامت * مشخص شود در غیر این صورت نام اول به عنوان مسئول شناخته می شود.
  • وابستگی سازمانی یا همان افیلیشن مولف ها باید ذکر شود.

3- روش نوشتن چکیده مقاله

در استخراج مقاله از پایان نامه، می توان چکیده ی پایان نامه را عینا کپی کرده و در مقاله قرار دهید. اما اگر قرار است از پایان نامه بیش از یک مقاله استخراج شود نباید این چکیده کپی باشد. باید متناسب با هر مقاله، چکیده ای برای آن نوشته شود.

نکاتی که باید رعایت کنید اینها هستند:

  • باید خلاصه، مفید و بدون مطالب اضافی باشد
  • تعداد کلمات معمولا بین 250 تا 300 است.
  • جملات آن بصورت خبری و افعال آن گذشته یا ماضی بعید باشند.
  • نحوه ی نمونه گیری، تحلیل، آزمایش و ابزار پژوهش ذکر شود.
  • نتایج اصلی تحقیق مختصرا بیان شوند.

4- کلمات کلیدی مقاله چه چیزهایی هستند؟

بعد از نوشتن چکیده باید کلمات کلیدی و پرکاربرد بکار رفته در مقاله ذکر شوند. معمولا سه تا پنج لغت هستند و به جستجوی مقاله و ارجاعات آن کمک می کنند. همچنین به خواننده کمک می کنند تا به فهم مختصری از موضوع دست پیدا کنند. کلمات کلیدی در رشته های پزشکی، دندان پزشکی، پیراپزشکی، رونشناسی و رشته های بالینی باید براساس MESH و جستجو در پایگاه pubmed باشد.

5- مقدمه برای استخراج مقاله از پایان نامه

اصول نگارش مقدمه ی مقاله را حتما باید بدانید، چرا که مقدمه از بخش های مهم و اصلی است. موضوعی که باید در مقدمه نوشته شود موضوع تحقیق و هدف آن، و ضرورت پژوهش است. در واقع آنچه در این قسمت باید ذکر شود این است که چرا این موضوع برای پژوهش انتخاب شده و چرا این مسئله به وجود آمده است. بیان این موضوع که در پژوهش به دنبال چه چیزی هستید نیز لازم است. در کل باید مقدمه مختصر و مفید باشد. اگر می دانید قرار است مقاله برای کدام ژورنال ارسال کنید، مقالات چاپ شده در آن را مطالعه کنید تا با سبکی که مورد تایید آنها است آشنا شوید. پس از نگارش مقدمه اقدام به شرح نتایج مطالعات پیشین با موضوعیت مشابه می شود. لذا بهتر است از مطالعاتی با تشابه بیشتر و در بازه ی زمانی 10 سال استفاده شود.

از بخش های مهم مقاله و تحقیق، پیشینه یا تاریخچه و ادبیات تحقیق است. با مطالعه ی این بخش می توان کارها و تحقیقاتی که در گذشته  در رابطه با عنوان مقاله انجام شده است را درک کرد. هدف از نوشتن پیشینه ی تحقیق:

  • ایجاد ارتباط معقول بین اطلاعات پژوهش های قبلی و مسئله ی تحقیق
  • افزایش آگاهی و دست یابی به چهارچوب نظری برای مسئله ی تحقیق
  • آشنایی با روش های مورد استفاده برای تحقیق در گذشته

هر متغیر بکار رفته در تحقیق  دارای نظریه ها و تئوری هایی است که باید در مقاله ذکر شوند. هرچقدر این پیشینه و ادبیات، جدیدتر باشند اعتبار مقاله بیشتر خواهد بود. برای نوشتن آن می توانید از فصل دوم پایان نامه استفاده کنید. در پایان باید در این بخش، تمامی نظرات و تئوری ها جمع آوری شده، مزایا و معایب آنها بیان شود و در ادامه برای تکمیل آنها اقدام شود.

7- روش تحقیق

روش تحقیق در مقاله باید مختصرتر از پایان نامه باشد. باید روش های استفاده شده در تحقیق در این قسمت بیان شوند. اگر پژوهش عملی بوده است باید دستگاه ها، روش ها و نحوه ی دست یابی به داده ها در روش تحقیق مورد بررسی قرار بگیرند. همچنین نرم افزارهایی که برای تحلیل داده و نوع آزمون ها نیز در این قسمت آورده می شوند.

8- نوشتن نتایج در مقاله

در استخراج مقاله از پایان نامه، بخش نتیجه گیری ممکن است نسبت به سایر بخش ها چالش بیشتری داشته باشد. در فصل چهارم، مفصل در مورد تحلیل داده ها و نتایج بحث می شود، برای مقاله باید، نمودارها و نتایج را از پایان نامه کپی کرده و بیان کنید. نیازی به آوردن داده و جداول اضافی نیست. دقت کنید یکی از دلایل رد مقاله ها مربوط به ضعیف بودن بخش نتیجه گیری است. به همین دلیل نگارنده ی این بخش باید تسلط کافی بر بحث و موضوع مقاله داشته باشد.

9- نوشتن قسمت بحث یا discussion

شرحی از نتایج کارتان را ارائه دهید تا خواننده متوجه آنچه از این مقاله دستگیرش می شود را متوجه شود. برای نوشتن بحث می توانید از فصل 5 پایان نامه کمک بگیرید. نباید نتایج که در بخش قبلی آورده شد را در بحث بیاورید. هنر نویسندگی برای نوشتن بحث بسیار تاثیر گذار است زیرا بر میزان فهم مخاطب موثر است.

10- فهرست منابع، مراجع و رفرنس های مقاله

در پایان لازم است تا رفرنس های مقاله آورده شوند.  سبک های مختلفی برای نوشتن فهرست مقاله وجود دارد و هر ژورنال سبکی مختص خودش دارد. دقت کنید تنها منابعی که به آنها ارجاع داده اید ذکر شوند و نیازی به آوردن تمامی رفرنس ها در این بخش نیست. بعضی از این سبک ها:

  • رفرنس نویسی به روش هاروارد
  • رفرنس نویسی به روش ونکوور
  • رفرنس نویسی به روش APA

سخن آخر

استخراج مقاله از پایان نامه کار سختی نیست اما نیاز به آگاهی، آشنایی با قوانین نگارش و تجربه دارد. داشتن مقاله برای ارائه ی یک رزومه ی قوی ضروری هستند. احتمالا بدون داشتن مقاله نمی توانید در سطح آکادمیک و حرفه ای اعتبار کافی کسب کنید. اگر وقت و تبحر کافی برای نوشتن مقاله ی پایان نامه ی خود ندارید می توانید از کمک تیم آمار برتر استفاده کنید. با پرداخت هزینه ای معقول به حرفه ای ترین شکل کار نوشتن مقاله شما انجام می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست